Любопитно

Отличиха талантливи деца на национални конкурси

Талантливи деца от Хасковска област бяха наградени от национални конкурси.

8-годишната Алис Делчева от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград зае второ място за поезия в Националния конкурс за хумористична литературна творба „Присмехулници“ в Казанлък. Журито е оценило 161 литературни творби от 134 индивидуални участници от 27 населени места.

Алис и 9-годишната Даяна Йорданова от ОУ „Иван Вазов“ в Харманли получават наградата на Националния дворец на децата в Националния конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“. 9-годишният Димитър Спиров от НУ „Захари Стоянов“ в Любимец е класиран на първо място. На трето място са класирани 7-годишната Анастасия Атанасова от НУ „Христо Ботев“ в Любимец и Дария Костова от НУ „Алеко Константинов“ в Харманли. За „Малките нашенци“ са получени 891 рисунки и приложни творби от 64 училища, детски градини, школи, от 43 населени места от цялата страна.

Двата конкурса се провеждат в рамките на от традиционните Чудомирови празници. Организатори са Министерството на образованието и науката, Община Казанлък, Фондация „Чудомир“ и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“ със съдействието на Музея на розата. Големият интерес и многото участници в конкурсите тях са ги утвърдили като едни от най-престижните в страната, казват инициаторите.

Победителите ще получат наградите си на 27 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button