Хасково

„Зелена светлина“ за отдаването под наем на парк „Бяло море“ – ВИДЕО

Общинският съвет даде „зелена светлина“ за отдаването под наем за 10 г. на парк „Бяло море“ в Хасково.

На днешното заседание на местния парламент съветниците приеха паркът да бъде допълнен в годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2024 г. Той е с площ 9 231 кв. м и се намира между улиците „Бяло море“, „Захари Стоянов“ и „Боровец“. Има възможност за монтаж на временен обект с площ до 184 кв. м при първоначален месечен наем от 368 лева без ДДС.

Haskovo.info припомня, че живеещите в района многократно са сигнализирали за лошото състояние на парка.

Общинският съветник от „Български гласъ“ Георги Иванов предложи на наемателя да бъде даден по-дълъг гратисен период от 36 месеца, вместо 12 месеца, за облагородяването на парка, което ако не бъде изпълнено да се прекрати договора. Идеята е, че разходите ще са големи и ще е по-трудно да бъдат „избити“. Предложението обаче беше отхвърлено.

Годишната програма за управление на общински имоти беше допълнена и със стая в кметството в село Николово, която ще бъде отдадена под наем за пощенски клон.

Междувременно от кметството вече обявиха търг за отдаването под наем на парк „Илинден“.

В началото на сесията председателят на общинския съвет Таня Захариева съобщи, че на 21 февруари е постъпило заявление от общинския съветник Мартин Узунов за напускане на групата на „Спаси Хасково“, която се заличава от регистъра на представителните групи.

На днешната сесия няма да бъде разгледана извънредна докладна за разширяване на централните гробища с 91 декара, за да бъде извървяна процедурата от преобразуването на земята от земеделска в такава за гробищен парк. Haskovo.info припомня, че държавната земя беше предоставена с решение на Министерски съвет.

След дебати от дневния ред бяха отхвърлени докладните за правилник за ЕСУТ и за изменение и допълнение на Наредбата за рекламната и информационна дейност.

Боклуци и счупени пейки в парка на улица „Бяло море“

Отдават под наем за 10 г. парк „Илинден“ в Хасково

Разширяват с 91 декара централните гробища в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button