Хасково

БЧК обучава спортни треньори, работещи с деца

БЧК – Хасково стана част от инициативата „Спортни треньори +“, която се провежда в партньорство с Референтния център по психосоциална подкрепа на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Българския олимпийски комитет и Олимпийската бежанска фондация към Международния олимпийски комитет.

Представители на хасковската организация участваха в обучение в базата на Националната спортна академия заедно с 15 доброволци и служители от Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Русе. Целта е спортни треньори, работещи с деца и млади хора, да повишат уменията си за изграждане на безопасна и подкрепяща спортна среда посредством обучения по първа психологична помощ, обмяна на добри практики и споделяне на опит.

В реализацията на дейностите „Спортни треньори +“ ще участват и националните дружества на Червения кръст и Червения полумесец на Полша, Румъния, Чехия, Молдова, Германия, Украйна и Словакия, както и съответните олимпийски комитети в тези държави, информират от централата на Червения кръст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button