Регион

Предстои ремонт на два моста по магистрала „Марица“

Две от мостовите съоръжения на автомагистрала „Марица“ се нуждаят от ремонт, стана ясно на последното заседание на областната комисия по безопасност на движението в Хасково.

Трябва да се поправят фугите на моста при 29 километър и този над река Марица при Харманли. Проблемът е в активната лента, като опасност има ако се шофира със скорост по-висока от разрешената за аутобана, коментираха специалистите.

Вече е изпратен доклад до Агенция „Пътна инфраструктура“, като се очаква отпускането на финансиране, за да започне работата, коментира главният експерт в Областно пътно управление Златко Янков.

Ще се работи на етапи, за да не се затваря магистралата. Подобни ремонти вече са извършвани по други участъци на „Марица“.

Междувременно от Община Ивайловград са изпратили писмо за компрометирано състояние на улица „Съединение“. От Пътното обясниха, че има средства за изкърпване на улицата, а другият вариант е от кметството да изготвят проект, с който да се кандидатства за финансиране пред АПИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button