Регион

Над 2.7 кг. златни и сребърни накити хванаха на Капитан Андреево

Над 2.7 кг. контрабандни златни и сребърни изделия на стойност 71 478 лева са открити в края на март при три проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Голям брой недекларирани сребърни накити са открити на 30 март, когато на пункта пристигнал автобус с турска регистрация. В превозното средство, управлявано от турски гражданин, пътували 19 пътници от Турция за Румъния. В зоната за митническа проверка всички те заявили, че не пренасят стоки, подлежащи на забрани и ограничения при внос.

Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която около двигателя са отбелязани необичайни плътности. При последвалата физическа проверка във въздухопроводните тръби над двигателя на превозното средство са открити 4 пакета, съдържащи сребърни изделия.

Според направената от вещо лице експертиза откритите общо 340 накити, сред които пръстени, колиета, медальони, синджири гривни, обици са от сребро проба 925 на стойност 5 396 лева. Установено е, че бижутерийните изделия са собственост на шофьора на автобуса.

При друг случай на 23 март при личен преглед на мъж, който пристигнал на пункта пеш, са открити 605.07 грама златни и 520 грама сребърни накити. Турският гражданин заявил, че пътува от Турция за Румъния и няма нищо за деклариране. В хода на контролните действия митнически служител открил под якето, с което е бил облечен пътникът пакет със златни и сребърни накити, които според експертната оценка са на стойност 52 535 лева.

В същия ден, при друга проверка на лек автомобил, с чужда регистрация са открити 158.40 грама златни изделия. Те били укрити от турска гражданка, която пътувала в лек автомобил от Турция за Германия. При митническата проверка в дамската чанта на жената, увити в забрадка, са открити златен пръстен, синджир, гривни и златно кюлче с вградени златни монети. Според експертната оценка изделията са от 14-каратово злато на стойност 13 547 лева.

Контрабандно пренасяните златни и сребърни изделия са задържани. На тримата нарушители са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button