Регион

Пуснаха тримата задържани при акцията на ДАНС от Свиленград, шефката на Митниците с обвинение

Тримата задържани в Свиленград при акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията са освободени от ареста в късния следобед днес.

За 24 часа вчера бяха задържани бивш директор на някогашната Митница Свиленград, бивш началник на Митнически пункт „Лесово“ и друг бивш митнически служител, сега бизнесмен. В претърсените имоти на тримата не е открито нищо, което може да докаже, че са част от престъпна група.

С постановление на прокурор за 72 часа обаче в ареста остават шефката на Агенция Митници Петя Банкова, бившият директор на ИАРА Марин Димитров и неговият син Стефан. Четвъртият задържан е с инициали Н. Н. и се предполага, че става въпрос на сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал.

Според официалното съобщение на прокуратурата започнатото досъдебно производство е за съществуването на организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да върши контрабанда, изпиране на пари и корупционни престъпления.

В хода на разследването са извършени 30 претърсвания и изземвания в частни домове, служебни помещения и моторни превозни средства. Към делото са приобщени веществени доказателства, сред които мобилни телефони, документи, бележки, тефтери със записки, компютри, голяма сума пари в различна валута, 1501 мастербокса цигари.

Обвинението към четиримата задържани е за участие в организирана престъпна група, съществувала от юни 2022 г. досега.

Обиски в Хасково и Свиленград при акцията на ДАНС, свързана с контрабандата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button