Регион

Държавата купува частната лаборатория на „Капитан Андреево“, ще работят и двете

Българската агенция за безопасност на храните ще придобие лиценза на частната лаборатория на Граничния пункт „Капитан Андреево“, която беше стопанисвана от фирмата „Евролаб 2011“. Това съобщи днес министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

„След много сериозни усилия и юридическа кореспонденция, БАБХ постигна нещо, което смятам, че е голям успех. Срещу 10 млн. лв. съществуващата лаборатория на Капитан Андреево, в която работеше „Евролаб 2011“, ще премине в ръцете на държавата и никой там повече освен държавата няма да контролира плодове, зеленчуци и храни за човешка консумация“, каза министър Вътев.

Преди по-малко от месец съдът отмени заповед за освобождаване на помещенията от страна на частната фирма. Според министъра при възможно едностранно прекратяване от страна на БАБХ на договорните отношения следва да се заплатят неустойки в значително по-голям размер и да се водят дълги съдебни процеси. Вътев уточни, че лицензът се прехвърля на Агенцията по храните и лабораторният капацитет на ГКПП „Капитан Андреево“ става такъв, че там няма да има почти никаква опашка от камиони.

На практика на граничния пункт ще работят две лаборатории – бившата на „Евролаб 2011“ и откритата наскоро държавна. Сметките показвали, че една проба ще отнема между 30 минути и 6 часа.

Държавна лаборатория за 2 млн. лв. заработи на Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button