Регион

Залесяват 900 дка в Хасковска област

900 дка ще бъдат залесени през тази година в Хасковска област, съобщават от Регионалната дирекция по горите в Кърджали.

Предвижда се новите насаждения да бъдат основно топола, по брегови територии по поречието на Марица. Фиданки от местни видове дъб ще растат в опожарени площи.

От началото на годината на територията на областта регистрираните пожари са засегнали горски площи от над 500 дка. От дирекцията призовават за отговорно отношение от страна на хората, когато са сред природата, за да не се стига до огнени стихии.

Предстои извършване на инвентаризация на горските територии и изработване на горскостопански карти, планове за ловностопанските дейности и за дейностите по опазване на горските територии от пожари, горскостопански план за територии – държавна собственост в района на Държавно горско стопанство – Свиленград към Югоизточно държавно предприятие – Сливен. Общата площ в границите на общините Свиленград и Любимец е над 31 000 хектара.

Община Минерални бани планира реконструкции на три туристически екопътеки: Минерални бани – Голямо градище – връх Гарваница, Градището – с. Сърница, с. Сърница – местността Петте чучура – с. Ангел войвода, с. Боян Ботево – Улу дере – местността Орлови скали. Там ще бъдат изградени малки по размер атракции на открито и места за отдих и спорт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button