Любопитно

Йордан Йорданов показва рисунки в галерия „Петко Чурчулиев“

Изложба от рисунки на художника Йордан Йорданов ще бъде открита на 12 април в 18 часа в зала №1 на галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград.

Йордан Йорданов е познат на димитровградската публика със своя изящен академичен стил. Работи предимно в жанра пейзаж като еднакво добре си служи както с акварел, така и с масло.

В настоящата изложба обаче ще видим Данчо в една нова светлина – рисунки и скици, които прави съвсем непринудено докато преподава на своите ученици. Някои рисунки са разработени почти до степен на етюд, други са съвсем бързи, непретенциозни, но улавящи много точно характера и състоянието на модела, допълват от галерията.

Интересни са и многофигурните композиции, които сякаш ни пренасят в междучасието или самия час. Художникът използва всякакви подръчни материали – молив, туш, въглен, креда и дори химикал и маркер. Независимо от това, във всяка една рисунка личи истинския талант на автора, защото именно рисунката, бързата скица е в основата на големите произведения и отразява професионализма на твореца.

Йордан Йорданов е роден през 1979 в Димитровград. Завършил е средното си образование в Художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив през 1998 г. и висше образование в НХА „Николай Павлович“ в София, специалност „Живопис“ в ателието на проф. Валентин Колев през 2004 г.

Има 12 самостоятелни изложби, от които 7 в Димитровград, останалите в Хасково, Пловдив, Харманли, Гросето – Италия, Кешан – Турция и множество съвместни изложби в Димитровград, Хасково, Севлиево, Ихтиман, Велинград, Пловдив, София.

Изложбата може да бъде разгледана от 12 април до 15 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button