Спорт

Звезди и благотворителност на 12-часово състезание по картинг край Хасково

Картинг състезание за издръжливост ще се проведе на 13 април на пистата край Хасково.

Рекордните 55 отбора от десет нации, представени от общо 210 пилоти ще участват в тазгодишното издание на „ЕKO 12 часа на България“. Това е седмото поредно картинг състезание по издръжливост, известно още като „малкият Льо Ман“ и е първата 12-часова надпревара у нас, която ще постави началото на Европейския картинг шампионат по издръжливост от 2019 г. насам.

Стартът ще е в събота от 10:45 ч., а за всички любители входът на пистата ще е свободен.

„Очакванията за перфектни атмосферни условия, дългата зимна пауза и мощната конкуренция са само част от предпоставките за невероятното шоу, което предстои през почивните дни“, коментира картинг шампионът и организатор Николай Върбицалиев.

Картинг писта „Хасково“ е една от най-големите и добре оборудвани на Балканите, където ежегодно се провеждат национални и международни шампионати. Пистата е с дължина на трасето 1 000 метра, разполага със 700 седящи места и отлични условия за шофиране след залез слънце, коментират организаторите на надпреварата.

По традиция звезди и професионални пилоти отново ще се съревновават за най-издръжлив екип на пистата, като целта е известните личности да покажат времена, близки до тези на шампионите. Екипът на „All Stars“ ще бъде воден от актьора Наум Шопов, който през последните няколко години доказа, че е поне толкова добър на пистата, колкото и на сцената.

Парапланеристът и първият български Red Bull атлет Весо Овчаров, певецът Папи Ханс и актрисата Сара Драгулева ще се докоснат за първи път до магията на професионалния мотоспорт. Към тях ще се присъединят риалити звездата Виктор Стоянов, известен със страстта си към бързите спортове, Ивайло Борисов – треньор №1 за България през 2023 г. и автомобилният влогър Иван Ванов.

Състезанието отново ще има и благотворителен характер. Организаторите на надпреварата ще отделят средства, събрани от таксите за участие, както и ще предоставят лични дарения за лечението на малкия Гого от Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button