Любопитно

Двама димитровградчани със съвместна изложба в Измир

Съвместна изложба в Измир, Турция ще представят през следващата седмица скулпторът Гроздан Грозев и младата художничка Калина Тонева, и двамата от Димитровград, съобщават от общината.

Поканата за съвместната им изложба – скулптура и живопис е от галерия „Etik Sanat Evi“ в Измир. Експозицията ще бъде изложена в галерията в продължение на две седмици. Калина Дечкова се представя с 18 картини – пейзажи, портрети и натюрморти, а Гроздан Грозев с 10 пластики.

Калина Тонева е участвала в колективни изложби в Димитровград, Кюстендил, Харманли, Велинград, Ихтиман и Пловдив. Тя е сред финалистите в конкурс на галерия „Golden Duck“, Будапеща, Унгария с нейната картина „Изгрев“. Творбата ще бъде показана в галерията в специална изложба от 1 до 25 май тази година.

Гроздан Грозев е утвърден автор с множество участия в страната и в чужбина. Негови творби са показвани в изложби в София, Варна, Бургас, Пловдив и други български градове. Произведенията му са радвали публиката в Унгария, Хърватска, Черна Гора, Сърбия и други. Често е канен да участва в симпозиуми по каменоделство и скулптура в Израел, Монако, Франция, Австрия, Румъния и България.

Години наред работи за италианския арт институт Фондация „Антонио Канова“, докато се управлява от дългогодишния директор Марилена Ферари, с която реализират големи салонни книги с произведения на изкуството, чиито корици са от мрамор по сюжети на Микеланджело и Канова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button