Хасково

Свикаха консултации за състава на Районната избирателна комисия в Хасково

Консултации за състава на Районната избирателна комисия – Хасково ще се проведат на 13 април от 10:30 часа в зала „Марица“ на областната администрация.

Това се прави за предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни.

На консултациите са поканени Коалиция ГЕРБ-СДС, Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Коалиция „БСП за България“, ДПС, „Възраждане“, „Има такъв народ“ и други партии и коалиции.

Парламентарно представените партии и коалиции предлагат 13 членове на РИК, включително председател, до четирима, но не по малко от двама заместник-председатели, секретар и членове, при спазване съотношението между партиите и коалициите в Народното събрание: ГЕРБ-СДС – 4 членове, ПП-ДБ – 3, ДПС – 2, „Възраждане“ – 2, „БСП за България“ – 1, „Има такъв народ“ – 1.

Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в РИК. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Членовете на РИК е препоръчително да са юристи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button