Хасково

ПП-ДБ: Касирането на изборите в Хасково е свежа глътка нормалност на фона на случващото се в държавата

Общинските съветници на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ се обединиха на пресконференция около мнението, че касирането на изборите в Хасково е свежа глътка нормалност на фона на всичко случващо се в държавата в последно време.

„Има кой да се бори за вота на хасковлии във времена, в които има рекордни злоупотреби“, каза Атанас Атанасов, който посочи, че не е имало чувал с бюлетини, чиято цялост да не е била компрометирана.

Той заяви, че на изборите за общински съветници е имало близо 7 000 невалидни гласа и изрази надеждата си, че при едни нови честни избори с машинен вота е възможно да бъде пробито мнозинството от 23 съветници на ГЕРБ и ДПС, гласуващо монолитно без дебати. Според него ако това стана в новия общински съвет ще има различно темпо на работа, а приоритет нямало да бъдат многомилионни проекти за фотоволтаици, от които общината нямала да получи почти нищо, а за проблемите на хората, като здравеопазване, култура и инфраструктура. Атанасов припомни, че благодарение на ПП-ДБ в бюджета са увеличени парите за културни инициативи, както и средствата и броя на наградените за 24 май.

„Ще работим гражданите да не се поддават по мръсните изфабрикувани кампании със снимки и внушения, а в същото време да има слонове в стъкларски магазин като главния прокурор, които никой не иска да види. Това е координирана атака от ДПС и ГЕРБ. Можем да гледаме спокойно хората в очите и да им казваме истината“, отговори на журналистически въпроси за последните скандали в МВР и Митниците Атанасов.

Деян Янев също изрази задоволството си от съдебното решение за касирането на вота, като посочи, че това е добрата новина, а лошата е, че отново се отива на поредни избори, от които всички са се уморили в последните години. Той обаче изтъкна, че всеки има задължението да участва със своя глас в определяне на управлението, защото при много ниска избирателна активност може да получат допълнителен импулс механизми, които да изкривят волята на гражданите. Янев посочи, че сред важните решения на досегашния общински съвет е приемането на бюджета с две предложения на ПП-ДБ.

Велина Недева разкритикува работата на общинския съвет заради рекордно дългата сесия при разглеждането на бюджета, в който 7-цифрени суми са отишли в сфери със заинтересовани фирми, а областите за развитието на града са били неглижирани.

Тя също призова хасковлии да гласуват на предстоящите избори, защото това е втори шанс, който се дава на Хасково и заради хората, които се борят гласовете да не бъдат изгубени. Недева апелира и членовете на СИК да осмислят колко е важна тяхната роля в комисиите да пазят вота и да са безпристрастни.

От коалицията обясниха, че е твърде рано да се коментират хората в листите, защото местните избори ще са чак след парламентарните.

Окончателно: Нови избори за Общински съвет в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Budala
Budala
10.04.2024 23:04 23:04

Веско Недев чак в София избяга от напористата Недева.

Анонимен
Анонимен
11.04.2024 8:45 8:45
Отговор до  Budala

Избяга, ама вчера се върна. На негово място ще е Асен Василев.

По жицата
По жицата
11.04.2024 9:23 9:23
Отговор до  Анонимен

Боже колко мъка има по тоя свят, Боже.

Back to top button