Хасково

С тържество откриха обновена детска градина в Хасково

С тържество беше открита обновената сграда на Детска градина №18 „8 март“ на улица „Щерю Вапцаров“ в Хасково, съобщават от общината.

Гости на децата бяха кметът Станислав Дечев, заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев, началникът на РУО – Хасково Силвия Касабова, преподаватели и директори на детски градини.

Дечев благодари за прекрасния спектакъл „Детско вълшебство“, с който започна празникът в градината. „Радвам се, че този ремонт се случи и че Вашата детска градина вече разполага с модерни и комфортни условия за отглеждане на децата и за работа на екипа. За пореден път имам възможност да Ви кажа, че детската градина всъщност сте всички Вие – учителите и възпитателите, които отглеждате с любов децата ни. Общината трябва да осигури условията, в които да работите пълноценно. Радвам се, че и в този проект успяхме да постигнем това по най-добрия начин“, каза кметът, който заедно с директора Гергана Бойчинова прерязаха лентата, а отец Никола отслужи водосвет.

Детска градинаСградата на улица „Щерю Вапцаров“ е построена през 1977 г. Това е първият й мащабен ремонт. 167 деца от задължителна подготвителна група се обучават и възпитават тук.

От днес официално те ще провеждат занятия в модерна и здравословна среда. В детската градина е изграден нов физкултурен салон, който позволява целогодишни спортни занятия и игри. Сградата е санирана, подменена е цялата отоплителна инсталация, изградена е собствена фотоволтаична система.

Националното финансиране е в размер на 600 000 лева, а съфинансирането от Община Хасково е 294 740 лева. Това е поредната сграда на детска градина, която общината обновява през последните години. Сега предстои да бъдат модернизирани сградите на други три градини: ДГ № 17 „Иглика“, на ул. „Генерал Скобелев“ №1, ДГ №3 „Зорница“, ДГ № 16 „Славейче“, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 92-96, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Баба Тонка
Баба Тонка
23.04.2024 14:42 14:42

Има учителки в тази градина които са завършили културните кадри а не със специалност за учители

Анани
Анани
23.04.2024 15:01 15:01

Учителите в тази градина са най добрите!

Сорбоната
Сорбоната
23.04.2024 18:40 18:40
Отговор до  Анани

Най-добрите в какво моля?

Пипи
Пипи
23.04.2024 22:04 22:04

Има и други добри учители в града.Кога ще се пенсионира тази директорка?Направи ремонта,време й е да си ходи!Няма незаменими хора,особено директори!

Back to top button