Регион

571 000 контрабандни цигари в режещи машини откриха на Капитан Андреево – ВИДЕО

571 200 контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандата е разкрита в рамките на провеждащата се операция от съвместните екипи на Агенция „Митници“, Гранична полиция, ГДБОП и НАП.

Тирът пристигнал на пункта на 1 май, а турският шофьор е представил редовни документи за превозваната стока – 4 режещи машини, от Турция за Германия.

Камионът е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар.

ЦигариСлед разрязване на металните капаци във фабричните кухини на корпуса на машините са открити общо 28 560 кутии цигари без български акцизен бандерол. Акцизните стоки на стойност 179 928 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button