Регион

Откриха близо 100 000 опаковки за тютюн за наргиле в тир

99 000 опаковки за тютюн за наргиле със знаци на търговски марки са задържани при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 9 май на пункта пристигнал влекач с полуремарке, а турският шофьор представил документи за превозваната стока от Турция за Западна Европа.

Тирът е селектиран за щателна митническа проверка. Сред декларираната стока са открити 28 кашона с опаковките за тютюн за наргиле с логото на две търговски марки.

Стоката е задържана, а за случая са уведомени притежателите на марките. Предлагането на тютюн за наргиле във фалшиви опаковки не само ощетява търговската марка, подвежда купувачите, но и потенциално крие рискове за потребителите. Наред с това фалшифицирането на акцизни продукти, за какъвто е класифициран тютюнът за наргиле в България и в повечето държави от Западна Европа, предполага организирането на нелегални манифактурни производства и нелегални търговски вериги, които нанасят значителни щети на икономиките и бюджетите заради невнесени акцизни и други данъци, допълват от Митниците.

Проверката е в рамките на съвместната акция на Агенция „Митници“, Гранична полиция, ГДБОП и НАП.

Свиленградски полицаи и митнически служители са иззели вчера безакцизни цигари, парфюми и други недекларирани стоки на „Капитан Андреево“. При специализирана полицейска операция са проверени 4 леки коли и турски автобус са намерени общо 19 160 цигари без бандерол, 3 480 парфюмни води, 720 хранителни добавки и 46 артикула с лого на защитени марки без разрешение на правопритежателя. На собствениците на безакцизните стоки и текстилни изделия са съставени актове по Закона за митниците.

Двама познайници на полицията са установени за кражба в Симеоновград. В участъка е постъпил сигнал, че за времето от 2 май до вчера от помещения на сграда на улица „Гагарин“ са откраднати ел. инсталации. По-късно в участъка са доведени двама мъже на 28 и 22 г., заподозрени за извършването на кражбата, допълват от полицията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button