Регион

Откриха 3 220 литра контрабанден зехтин в товарен автомобил

3 220 литра контрабанден зехтин е открит при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“, извършили съвместния контрол с Гранична полиция, ГДБОП и НАП.

Тирът е пристигнал на пункта на 11 май, а турският шофьор е представил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар.

В товарното помещение, добре прикрити с част от декларираната стока – пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра.

Установени са още 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони.

На водача на камиона е съставен акт по Закона за митниците.

На 17 май в помещения на имот на улица „Охрид“ в Димитровград са намерени 320 артикула с лого на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя, както и множество картонени и текстилни етикети с надписи на марките. 50-годишният им собственик ги е предал на полицаите.

На следващия ден 35-годишен познайник на полицията от село Здравец е разбил три кафе автомата в Димитровград и е задигнал 1 550 лева. След залавянето му е върнал част от парите.

Същата вечер в града е задържан и 30-годишен мъж с 1.62 грама марихуана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button