Хасково

Първи следизборни сметки: Новите депутати от Хасково – 3+2+1+1+1

Първите сметки след обявяването на окончателните резултати от изборите за народни представители в Хасково показват, че квотата за един депутат при 74 238 действителни гласа е 9279,75.

ГЕРБ ще имат трима представители в 50-тото Народно събрание, а ДПС – двама. По един депутат ще изпратят ППДБ, „Възраждане“ и БСП.

Под 60 гласа са причина за третия мандат на ГЕРБ. Без тях коалицията щеше да има двама народни представители, а последният осми мандат щеше да отиде в ИТН, сочат данните от остатъците при изчисляването на мандатите.

Тепърва предстои да бъдат обявени имената на новите депутати. Те ще зависят и от това дали някой от тях ще предпочете да влезе в Народното събрание от друг регион, където също е кандидат.

При част от партиите преференциите ще променят подредбата. Така например с 3148 преференции четвъртият в листата на ГЕРБ Иван Минев ще измести третия Деян Иванов. Възможно е и част от бъдещите депутати да изберат да влязат от друг регион, където също са кандидати. Това ще вкара в парламента следващите в листата.

Предварителният списък с избрани народни представители от Хасково на изборите на 9 юни е:

ГЕРБ:
– Делян Добрев
– Георги Станков
– Иван Минев

ДПС:
– Станислав Анастасов
– Мюмюн Мюмюн

Възраждане:
– Георги Георгиев

ППДБ:
– Асен Василев

БСП:
– Атанас Зафиров

Окончателно: ГЕРБ са първи в Хасково, следвани от ДПС и „Възраждане“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димов
Димов
10.06.2024 19:41 19:41

Фонд земеделие притискаше масово по селата .

Николай Марков
Николай Марков
10.06.2024 21:07 21:07
Отговор до  Димов

Деян Д.- Началник РА що си криеш името бе .Лизачо.

Полковникът, който бил генерал
Полковникът, който бил генерал
10.06.2024 20:29 20:29

Успокоих се, че Г. СТАНКОВ, все известен като семката или пъшката, ще стане отново депутатин. Той за това е роден и до пенсия ще бъде такъв. Спете спокойно!

Back to top button