Спорт

Титла и медали за Хасково от държавното по колоориентиране

Момчетата до 14 г. на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев отново са държавни шампиони в дисциплината щафета.

След сребърните медали в началото на годината от ски-ориентирането, днес те се окичиха със златните отличия на третия ден от провеждащото се край Казанлък от 14 до 16 юни държавно първенство по колоориентиране с участието на над 300 колоориентировачи от клубовете в страната.

На първи пост Димитър Гълъбов премина сигурно трасето и предаде щафетата на четвърта позиция на Даниел Йорданов, който увеличи оборотите и пристигна втори на смяната. Щафетата на трети пост пое Никола Делчев, който не остави никакви шансове за противниците по дистанцията и финишира с аванс от повече от 6 минути.

Хасковската щафета при девойките до 20 години също имаше шанс за медали, след като на първите два поста твърдо стоеше на второ място, но в края на дистацията остана четвърта, което е много добро постижение.

МедалиУспех постигна и първата щафета в Мъже Елит, която се класира на 11-то място от 28 участващи отбора.

В първите два дни на първенството се проведоха двете индивидуални дисциплини спринт и дълга дистанция в околностите на село Горно Черковище, община Казанлък. В петък след проливния дъжд времето се проясни и състезателите стартираха в надпреварата на дисциплината спринт с дължина на маршрутите от 5 км до 12 км в зависимост от възрастта.

Мартин Кущилев до 12 г. и Никола Делчев до 14 г. постигнаха най-добри резултати и се наредиха в десетките. В съботния ден бяха дългите дистанции от 9 км до 30 км за различните възрасти в пресечен терен. В този ден се отличиха Димитър Гълъбов 14 г., Мирела Миткова 12 г. и Дияна Янева 20 г., които намериха място между първите осем в класирането.

ОриентиранеНаред с децата и юношите се състезаваха и по-възрастните състезатели във ветеранските групи. Хасковските ветерани бяха сред най-добрите като Николай Попов, Делчо Йорданов и Николай Стилев намериха място между първите шест, а Петър Стратиев М50 бе първи и на двете дистанции и завоюва две златни отличия.

Доайенът на клуба Тодор Стратиев се класира втори на спринта при най-възрастните състезатели до 75 г. и бе отличен с почетен Плакет от Федерацията по случай своя юбилей.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button