Регион

С водосвет откриха жътвената кампания в Горски извор

Ритуално зажънване се проведе в землището на димитровградското село Горски извор, съобщават от общината.

Символичният старт жътвената кампания даде кметът на общината Иво Димов, като преди това бе отслужен водосвет за здраве и берекет.

„Земеделски район сме така, че традициите трябва да се запазват. Няма нищо по-голямо от хляба. Надявам се годината да бъде плодородна“, каза Димов и пожела успешна жътва, като лисна менче с вода на един от комбайните, а самодейки в носии по стара традиция зажънаха със сърп и паламарка.

Жътва„За първи път решихме да направим ритуално зажънване по предложение на земеделците в нашето село. Организирахме го своевременно, за да покажем, че сме задружни. Нека бъдем живи и здрави, да има берекет, годината да е добра и да успеем да приберем реколтата“, пожела кметът на Горски извор Ангел Георгиев.

ЖътваНад 22 000 дка е обработваемата земя в Горски извор, като в по-голямата си част е засята с жито, ечемик и слънчоглед, а малка част от нея и със зеленчуци.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button