Хасково

Отличници на ПМГ – Хасково се окичиха с медали

Зрелостниците с най-висок успех получиха медали от ръководството на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Те им бяха връчени от директора Гергана Петрова на церемонията по дипломирането в двора на гимназията.

Петрова поздрави абитуриентите в най-дългия ден на годината и им пожела слънчев живот. Тя допълни, че днес е станало ясно, че в гимназията ще бъде изграден нов STEM център за близо 180 000 лв. Отделно в партньорство с общината ПМГ ще има Център за развитие на творческите умения и актова зала.

ПМГ121 зрелостници получиха дипломите си, от които 77 са с отличен успех, а 37 са с много добър.

15 от абитуриентите с пълни шестици от дипломите и отлични оценки на матурите получиха златни медали. Двама отличници получиха сребърни медали, а трима – бронзови.

ПМГ63 са отличните оценки от матурите. Средният успех от матурата по български език и литература е Много добър 4.98, а от всички предмети на втория държавен зрелостен изпит – Много добър 4.89.

7 са пълните шестици на матурите. По български език пълни отличници са Христина Паталова, Габриела Ганчева, Йоана Ангелова и Ния Жисова. По математика с пълно 6 са Георги Георгиев и Ата Темур, а по-английски език пълна отличничка е Николина Кондова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.06.2024 8:48 8:48

Колко трева продавахме в даскало…..

Back to top button