Хасково

Задържан за дрога за 1 751 000 лв. поиска свобода

35-годишният Митко Каварджиев, който беше задържан по случая с контрабандата на близо 48 кг. марихуана и 3.340 кг. кокаин на обща стойност 1 751 280 лв. поиска изменение на мярката си в по-лека.

Haskovo.info припомня, че на 10 февруари 47-годишната Маринела Динкина от Перущица беше обвинена в опита за контрабанда на дрогата. Тя беше арестувана на ГКПП „Капитан Андреево“ на път за Турция. Наркотиците бяха открити в специално изграден тайник с електрически механизъм на отключване зад задните седалки.

По-късно тя беше освободена от ареста и е с мярка „подписка“, а като подбудител и помагач беше задържан Митко Каварджиев и Петко Балкански като помагач. Двамата са родом от Пловдив, но живеят в Съединение.

Според хасковския съд от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Каварджиев е съпричастен към престъплението. Има данни за неговото местоживеене, семейно положение и трудова ангажираност, но те не сочат на трайна установеност към определено населено място. Той многократно е напускал пределите на страната, има статус на неосъждано лице, но затова пък е с висящо наказателно производство.

Поради тези причини съдебният състав счете, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление и остави без уважение молбата му за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Заловената с дрога за 1.7 млн. лв. отрича да е знаела за тайника в буса

Задържаха още двама за контрабандата на наркотици за 1.7 млн. лв. през Капитан Андреево

Освободиха задържана за контрабандата на дрога за 1.7 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button