Хасково

Наградиха изявени ученици в образователната програма в съда

Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ беше официално закрита в Районен съд – Хасково.

Тя беше организирана съвместно от Окръжен съд – Хасково, Районен съд – Хасково, Окръжна прокуратура – Хасково и Районна прокуратура – Хасково, както и учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

На отличилите се ученици в конкурса за „Есе по право“, както и на гимназистите, участвали в симулативния процес бяха връчени предметни награди.

СъдНа закриването присъстваха съдия Пламен Георгиев – председател на Районен съд – Хасково, съдия Христина Жисова – зам.-председател на Районен съд – Хасково, съдия Стратимир Димитров от Окръжен съд – Хасково и координатор на Образователната програма, Делчо Лавчев – заместник окръжен прокурор, Румен Сираков – районен прокурор на Хасково, Веселина Иванова – учител по „Философия“ и наставник от страна на избраното училище и Мая Димитрова – административен секретар на Районен съд – Хасково.

Образователната програма допринася за повишаване правната култура на учениците, за по-добрата информираност за структурата, функциите и значението на съдебната власт в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button