Хасково

Нови съдии и прокурор встъпиха в длъжност в Хасково

Двама младши съдии и младши прокурор встъпиха в длъжност в Хасково.

Ивета Дерменджиева-Йорданова и Васил Чамбов започват работа в окръжния съд. Те положиха клетва и подписаха клетвения лист в присъствието на изпълняващия функциите председател на съда Миглена Тянкова и на съдиите и съдебните служители.

Младши съдиите са назначени от Съдийската колегия на ВСС след конкурс и преминат успешен деветмесечен курс на обучение в Националния институт на правосъдието.

Ивета Дерменджиева-Йорданова е на 28 години от Хасково. Завършила е висшето си образование по специалността „Право“ в УНСС – София през 2021 г. и има трудов стаж над 5 години в частния сектор.

СъдВасил Чамбов е на 30 години от Пловдив. Завършил е висшето си образование по специалността „Право“ в ПУ „Св. Паисий Хилендарски“ през 2017 г. Работил е над 2 години като съдебен помощник в Апелативен съд – Пловдив.

Младши прокурор Огнян Братков започва работа в районната прокуратура. Той е назначен с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс.

Братков положи клетва и подписа клетвения листи в присъствието на районния прокурор Румен Сираков, колеги и съдебни служители.

Огнян Братков е преминал деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието в София. Той е на 27 г., завършил е специалността „Право“ в ПУ „Св. Паисий Хилендарски“ и това е неговата първа работа в юридическата професия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
01.07.2024 15:59 15:59

Честито на младото попълнение , млади, съвестни и справедливи! Честито!

ФъкЮ
ФъкЮ
01.07.2024 16:49 16:49

Ха дано ама надали ,правосъдната система в България е най -корумпираната в Европа.Неуспорим факт подтнърден от евродокладите.

Back to top button