Спорт

Григор направи обрат от 0:2 сета и се класира за третия кръг на Уимбълдън

Григор Димитров се класира след обрат за третия кръг на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“, съобщават от федерацията по тенис.

Поставеният под №10 българин победи с 5:7, 6:7(4), 6:4, 6:2, 6:4 №91 в световната ранглиста Дзюнчън Шан от Китай. Срещата продължи 3 часа и 28 минути.

В третия кръг хасковлията ще играе срещу №33 в света Гаел Монфис от Франция. Евентуален съперник на Димитров на осминафиналите е Даниил Медведев, а на четвъртфиналите е водача в схемата Яник Синер.

Гришо имаше две точки за пробив при 4:3 в първия сет срещу Дзюнчън Шан, но не успя да се възползва. 19-годишният китаец стигна първи до пробив в мача и поведе с 6:5, а след това затвори първия сет в своя полза на собствен сервис.

Българинът допусна нов пробив за 1:2 във втория сет, но успя го върне за 3:3. До края на сета нови пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Григор отстъпи с 4:7 точки.

Димитров проби за 3:2 в третия сет и го спечели с 6:4.

В четвъртия сет Григор продължи да подобрява играта си и проби за 2:1. Димитров направи още един брейк за 5:2 и изравни резултата в сетовете след 6:2.

Добрата серия на Гришо продължи и в петия сет. Той поведе с 2:0 и спечели мача с 6:4.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button