Любопитно

Хасковлийка от Германия представи книга в Бургас

Родената в Хасково писателка Росица Трифонова представи втората си книга „Демоните на приличното“ в Културния център „Морско казино“ в Бургас.

Изданието излиза с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Романът представлява психологически трилър, проследяващ живота на главната героиня, която живее в Мюнхен. Акцентът в творбата са опасностите на изкуствения интелект, с които човек трябва да бъде добре запознат, за да знае как да работи с него, посочва писателка. Според нея технологиите са „мощното оръжие на новото време“, върху които читателят трябва да се замисли.

Росица Трифонова е завършила Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково, след което през 2002 г. заминава за Германия. Там учи в Университета в Пасау, а по-късно се мести в Мюнхен.

Днес тя работи като консултант за кариерно развитие и преводач на българо-немски издания. Първият й роман „Пурпурно небе“ излиза на български през 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
рангел
рангел
07.07.2024 22:24 22:24

Росо ти ки си ма?

Back to top button