Любопитно

Ансамбъл „Златна Тракия“ покори публиката в Нидерландия

Хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ с ръководител Златка Тимонова се завърна от престижния световен фестивал Op Roakeldais във Варфум, Нидерландия.

Сред колоритните участници от Тайланд, Гана, Аржентина, Мексико, САЩ, Колумбия, танцьорите ни представиха Хасково и България.

„Показахме красотата и богатството на нашия фолклор. Завладяхме сърцата на публиката. Всеки ден имахме по 2 концерта, сутрин и вечер. След представление вечер, всяка страна играеше около огъня. Ние привлякохме много наши почитатели, пристигнали дори от Амстердам да танцуват български танци с нас“, разказват от ансамбъла.

Фестивал„Имахме два концерта пред деца и младежи. На всеки концерт публиката бурно ни аплодира и най-приятно беше, когато ни разпознаваха и поздравяваха след участието ни допълнително. Имахме workshop 1 час през деня и се изненадахме от желанието на толкова хора да дойдат и да учат танци и хора с нас. Разказаха ни, колко много обичат българските танци“, допълват от „Златна Тракия“.

Хасковлии са доволни от топлото посрещане на домакините. Те са получили плакет и подаръци от кмета на Варфум и организаторите. Всеки участник получи специалната значка, символ на голямото семейство на фестивала Op Roakеldais.

След 4 дни почивка от днес започва подготовката за следващия конкурсен фестивал в Северна Македония – Скопие, който ще се проведе от 22 до 26 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button