Регион

Откриха контрабанден хладилен газ в тир на Капитан Андреево

1 624 кг. недеклариран хладилен газ е открит при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Тирът е пристигнал на пункта на 21 юни. Турският шофьор е представил документи за превозваната групажна стока, част от която и машина, от Турция за Германия.

Митническата служителка, която извършвала проверка на документите на товара и претегляне с електронна везна, селектирала камиона за пролъчване с рентгенова апаратура.

При сканирането са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение на полуремаркето. Открити са 140 бутилки с хладилен агент, монтирани така, че да изглеждат, че са част от машината. За хладилния агент не е предоставена необходимата информация, съгласно европейските изисквания. На шофьора е съставен акт.

През първото шестмесечие на 2024 г. са задържани 3 040 кг. флуорсъдържащи парникови газове, което е 3 пъти повече спрямо задържаното за същия период на миналата година, допълват от Митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button