Хасково

Дете и жена са ухапани от змии в Хасковско

Двама души са ухапани от змии през летния сезон досега в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от МБАЛ – Хасково.

Става въпрос за дете и жена. Те са преминали през Спешно отделение на болницата, след което са били настанени за наблюдение в Хирургично отделение.

Състоянието им не е било тежко – имали са възпаление само в областта на ухапването. От болницата разполагат с противозмийски серум, който при необходимост може да бъде поставен.

В хасковския край от отровните змии се срещат основно пепелянките. Специалистите са категорични, че ако влечугите не се закачат, няма да има проблем за хората.

Очакванията са, че в жегата змиите са по-малко активни и се крият. Високите треви обаче създават опасност животните да бъдат настъпени и да последва ухапване.

Има два вида ухапвания – сухи и ефективни. При сухите не се инжектира отрова и при някои видове змии повече от половината ухапвания са такива. При ефективните ухапвания най-често всички симптоми се проявяват през първите 2 часа. Необходимо е лекарско наблюдение през първите 24 часа.

Говори специалистът: Къде се крият змиите и как да действаме при ухапване

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button