Хасково

7 глоби и 41 предписания за месец от РИОСВ – Хасково

128 проверки на 118 обекта са извършени през юни от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково.

Дадени са 41 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или изпълнение на законови изисквания.

Съставени са 2 акта за нарушения на екологичното законодателство. Издадени са 7 наказателни постановления за нарушения на Закона за опазване на околната среда, Закона за водите и Закона за управление на отпадъците.

След постъпил сигнал за миризма в Димитровград е извършена проверка, при която не е идентифициран нейният източник. От февруари тази година горивната инсталация на ТЕЦ-а не е в експлоатация. Регистрирани са завишени стойности на серен диоксид в града, които се дължат на пренос на емисии от енергиен комплекс „Марица Изток“ в Гълъбово, допълват от РИОСВ.

След представен собствен мониторинг в екоинспекцията на пречистени отпадъчни води на изход на пречиствателна станция за отпадни води от депото край село Гарваново е констатирано, че голяма част от показателите не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения. На Община Хасково е съставен акт по Закона за водите.

Извършени са общо 34 проверки на лица, извършващи дейности с отпадъци. Дадени са 29 предписания. След сигнал за горене на кабели в индустриална зона на Хасково и извършена своевременно проверка е съставен акт на собственика на площадка за събиране и разкомплектоване на стари коли за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

В района на димитровградския квартал „Изток“ пък е горяло нерегламентирано сметище, изгасено от пожарната. Дадено е предписание на кмета на общината да извърши почистване на разпилени отпадъци в жилищния район.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button