Регион

Освободиха задържания за рекордните 403 кг. хероин на Капитан Андреево

64-годишният турски шофьор Хюсеин Хаир, в чийто тир на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха намерени рекордните 402.720 кг. хероин за 16 727 377 лева, излиза от ареста.

Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжен съд – Хасково, което беше отказано да се измени мярката на задържания в по-лека. Днес Хаир е освободен без мярка за неотклонение и пуснат на свобода още в съдебната зала.

Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита на 17 април при рентгенова проверка на ГКПП „Капитан Андреево“. Тя беше скрита в 156 спални матрака в 618 полиетиленови пакета с лентова форма. Камионът е натоварен в Иран, като е трябвало да стигне до Румъния.

ХероинОбвиняемият заявил днес пред съда, че той не е знаел, че в превозвания от него товар има укрито наркотично вещество.

Апелативните съдии са приели, че през почти три месеца протекло досъдебно производство, няма нито едно доказателство, което да оборва твърдението на обвиняемия за незнание относно превозвания хероин. Напротив, налице са множество доказателства, които кореспондират с така заявеното от него, допълват от съда.

Съмнение за недеклариран превоз е възникнало при сканирането поединично на матраците. Наркотичното вещество е било намерено след разрязването им с нож, във вътрешността, под дамаска, дунапрен и деколин. Тези обстоятелства кореспондират със заявеното от обвиняемия, че той е действал със съзнанието, че превозва матраци от Иран към Румъния, посочват от пловдивския съд.

ХероинКъм мястото за натоварването им е бил насочен от работодателя си, който му изпратил и локацията за товарене на стоката. Според митническите служители, извършили проверката, на която шофьорът присъствал лично, той бил изненадан от намирането на пакетите и се притеснил.

Според апелативните съдии няма доказателства, които да установяват обвиняемият да е знаел, че в превозваните от него фабрично изработени и опаковани матраци е укрито инкриминираното наркотично вещество.

ХероинНаличието на обосновано предположение за авторството на разследваното престъпление е основен стандарт за допустимо действие, на която и да е мярка за неотклонение. Отсъствието му формира извод за недопустимо действие на каквато и да е мярка за процесуална принуда спрямо обвиняемия. За това той беше освободен без никакво мярка за неотклонение, допълват от апелативния съд, чието определение е окончателно.

Извадиха рекордните 402 кг. хероин от спални матраци

Тирът с хероин за 17 млн. лв. е пътувал за Румъния

Съдът отказа да освободи задържан за 403 кг. хероин

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button