Любопитно

Хасковският клуб „Славяни“ взе награди от фолклорен фестивал

Фолклорният танцов клуб „Славяни“ – Хасково с ръководител Мария Малчанова успешно участва в XIV-тия фолклорен фестивал „Рила ни гледа“ в град Дупница.

За отличното си представяне формацията получи награди в две от категориите: купа и I място в категория „Танци“, купа и III място в категория „Обработени хора“.

Публиката, изпълнила парк „Рила“, аплодира изпълненията на „Четворно хоро“, „Пазарджишка копаница“, композициите „Родопски звън“ и „Тракийска китка“.

ФолклорПътуването и участието на клуба бе осъществено по Наредбата на община Хасково за финансово подпомагане на местната култура.

ФолклорОрганизатор на фестивала е Община Дупница, традиционното събитие се провежда под патронажа на кмета Първан Дангов. Целта е съхраняване и популяризиране на автентичния български фолклор и стимулиране на неговото развитие в наши дни.

ФолклорВсяка година „Рила ни гледа“ събира танцови състави, ансамбли, групи за народни хора, вокални групи и солисти от страната, български общности в чужбина, любители на фолклора от близо и далеч. През годините на фестивалната сцена са се изявявали гости от Филипините, Колумбия, Грузия, Китай и други страни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button