Любопитно

Най-възрастната свиленградчанка навърши 102 г.

102 години чества днес Еленка Ангелова от Свиленград. Тя е най-възрастната жителка на общината. Родена е тук на 27 юли 1922 година, съобщават от кметството.

Специални поздрави рожденичката получи от заместник-кмета Светлана Динкова, която я посети в дома й с подаръци и поздравителен адрес от името на кмета арх. Анастас Карчев.

Еленка е най-голямата сред пет деца в семейството. Братята и сестрите й също са дълголетници, но само тя достига вековна възраст.

СтолетникБаща й Георги е сред най-грамотните за времето си свиленградчани. През 1921 година взима изпитите за железничар към железниците в Пловдив и дълги години работи на гарата в Свиленград.

Еленка завършва Девическото стопанско училище в града, където обучават младите момичета в готварство и шивачество. Цял живот работи в местните шивашки фабрики. Става търсена майсторка и шие дори сватбени и абитуриентски рокли.

През 1975 година остава вдовица. Днес се радва на две деца – син и дъщеря, на четирима внуци и петима правнуци. Наследниците й живеят в Свиленград и София.

Столетник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button