Хасково

1 500 евро е трябвало да получи тираджията, хванат с 4.3 кг. кокаин

56-годишният турски шофьор на тир Джихан Йълдъръм е трябвало да получи 1 500 евро, за да пренесе четирите пакета с 4.3 кг. кокаин за 774 000 лева от България в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“.

Това стана ясно на делото в хасковския съд, на което мъжът беше оставен в ареста. Йълдъръм е пътувал с празен камион от Румъния за Турция. Според разследващите дрогата е качена в България.

Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита на 10 август в допълнително монтиран шкаф за съхранение на вещи и инструменти в долапа на тира.

Извадиха кокаин за 774 000 лв. от долапа на тир – ВИДЕО

Тираджията твърди, че непознат мъж му е дал пакетите, за да ги прекара през границата, но той не знаел какво има в тях. Адвокатът му поиска по-леката мярка – парична гаранция.

КокаинОт прокуратурата обаче настояха за най-тежката мярка „задържане под стража“, като посочиха, че предвиденото наказание за това престъпление е от 15 до 20 г. затвор.

Хасковският съд остави турския шофьор в ареста заради обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен и заради опасността да се укрие, защото няма адрес в България.

Определението подлежи на обжалван пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хайл 14/88
Хайл 14/88
13.08.2024 19:19 19:19

АФтора Диян,вземи да обясниш какво е ТИР неграмотнико пореден.Колко гуми има ТИРа? На кое викат тир-на кабината или на едното ремарке след нея или е с две ремаркета????? НЕГРАМОТНИКО ТИР Е ВИД ДОКУМЕНТ И НЯМА ГУМИ…ДРАСКАЧИ ТАКИВА

Back to top button