Хасково

Започват проверки за безопаността на 304 язовира в Хасковска област

Те са класифицирани с първа висока и с втора значителна степен на потенциална опасност

Започват проверки за безопасната експлоатация на 304 язовира и съоръжения към тях в Хасковска област, съобщават от областната администрация. Те са класифицирани с първа висока и с втора значителна степен на потенциална опасност.

Това ще става по график от междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител.

От днес до 7 ноември включително ще се инспектират 202 язовира на територията на община Минерални бани. Всички са общинска собственост с изключение на един държавен.

Язовирите са в землищата на селата Сусам, Сираково, Винево, Караманци, Боян Ботево, Ангел войвода, Сърница, Колец, Спахиево, Брястово, Татарево.

В община Маджарово ще бъдат проверени 102 язовира в периода от 25 ноември до 17 декември.

Повечето са общински и са в землищата на селата Селска поляна, Сеноклас, Ефрем, Бориславци, Малки Воден, Малко Брягово, Горно поле, Златоустово, Долни Главанак, Ръженово, Тополово, Румелия, Долно Съдиево.

Датите за проверка могат да бъдат променяни или отлагани в зависимост от метеорологичната и епидемиологичната обстановка в Хасковска област, уточняват от администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button