Регион

Затвор за неграмотен крадец на китара и цигулка, глобиха бракониер

2 г. и 8 м. затвор при първоначален строг режим получи от Районен съд – Харманли неграмотен мъж за кражба на музикални инструменти

2 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим получи от Районен съд – Харманли неграмотен мъж за кражба на музикални инструменти.

Той се признава за виновен, че на 2 и 3 декември миналата година в Харманли при условията на опасен рецидив, чрез разбиване на входна врата и счупване на прозорец е откраднал от жилището на жена китара, цигулка и маса със струговани крака на обща стойност 230 лева.

От наказанието се приспада времето, през което мъжът е бил задържан, считано от 30 април тази година.

Музикалните инструменти и масата са върнати на собственичката им.

ДърваРайонен съд – Димитровград пък глоби с 1 000 лева безработен мъж, който в периода от 18 юни до 18 юли миналата година в землището на димитровградското село Скобелево без разрешение е отсякъл и извозил от държавния горски фонд 46 акации.

Дърветата са без контролна горска марка, равняващи се на 8.10 кубически метра дървен материал на стойност 1 134 лева. Той трябва да заплати и 420 лева за извършена експертиза.

Присъдите са след споразумения и не подлежат на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button