Хасково

Двама се явиха за ДПС на консултациите за РИК – Хасково, не се разбраха за състава

ЦИК ще определи състава на РИК за предстоящите избори за народни представители

Партиите и коалициите не се разбраха за състава на РИК – Хасково за изборите за народни представители на 27 октомври на консултациите в областната администрация.

За ДПС се явиха Йозджан Мехмед, който каза, че е упълномощен от председателя на парламентарната група и на партията Делян Пеевски и изключеният от групата Мюмюн Мюмюн, който пък заяви, че е упълномощен от председателя на партията Джевдет Чакъров.

Мехмед предложи за секретар Зекие Мурад, а Мюмюн също поиска секретарското място, но за Хамдие Сабри.

КонсултацииПреди това секретарският пост в РИК пожелаха ПП-ДБ за Петя Бостанджиева – Китин и „Възраждане“ за Гергана Демирева. От ПП-ДБ посочиха за свои членове Тодор Ташев и Боряна Делчева, а от „Възраждане“ – Атанас Кръстев и Евдокия Щерева.

От ГЕРБ-СДС номинираха за председател на комисията Добромир Якимов, а за членове Гергана Бояджиева, Гергана Грозева и Тонка Апостолова.

КонсултацииОт „БСП за България“ предложиха за заместник-председател Люба Спасова, а от ИТН номинираха за зам.-председател Десислава Филипова-Рангелова.

В консултациите участва и Христо Петров от разпадналата се парламентарна група на „Величие“, който предложи за член в РИК Теодор Батуров.

Консултациите води областният управител Мехмед Атаман, който на 27 август беше изключен като областен председател на ДПС от Централното оперативно бюро, проведено от почетния председател Ахмед Доган.

ДПС на Ахмед Доган изключи областния председател в Хасково. Атаман: Решението е нелегитимно

Атаман заяви, че ЦИК ще реши, кой е легитимния представител на ДПС на консултациите и ще определи състава на РИК – Хасково. Пред медиите след консултациите той каза, че за него легитимен е бил Йозджан Мехмед, който и преди е представлявал ДПС.

Консултации
Мехмед Атаман

РИК – Хасково ще е с 13 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели и секретар.

За ГЕРБ-СДС се полагат 4 членове, за ПП-ДБ и „Възраждане“ – по 3, за ДПС, „БСП за България“ и ИТН – по 1.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ano
Ano
01.09.2024 19:23 19:23

Пълно, безумие две ДПС-та. Доскоро се прегръщаха,сега един срещу друг. Кадри липсват, вече комшийките и комшиите събират , кой има някаква дипломка и секретарка или секретар, пълни тъпаци.

Анонимен
Анонимен
01.09.2024 21:11 21:11

Две ДПСта, две БСПта, а две ГЕРБ и две Възраждане кога? Чакаме!

Уотсън
Уотсън
02.09.2024 9:56 9:56

Двете ДПС-та да направят коалиция! Сглобка, клопка… както там се казва!

Фифа
Фифа
02.09.2024 10:32 10:32

Република ще бие и двата ДПСта….

Старшина
Старшина
02.09.2024 11:16 11:16

Областния да ги прати първо да се избръснат на сухо в тоалетната и тогава да влизат в залата тия брадясали мърльовци!

Rixo
Rixo
04.09.2024 11:30 11:30

Тоя предател с карираното сако не трябва даима думата, туй като очевидно е пристрастен – приет от узурпатоора Бейевски и отлъчен от създателя Доган!

Back to top button