Хасково

Измамиха две хасковлийки с 14 000 лв., заловиха посредничка

Две възрастни жени са пострадали вчера от телефонни измамници в Хасково

Две възрастни жени са пострадали вчера от телефонни измамници в Хасково, съобщават от полицията.

Сигнал за първата подала в 12 часа внучката на 83-годишна хасковлийка, която съобщила, че баба й е в неизвестност, а телефонът й давал постоянно заето.

Малко по-късно започнали издирвателни действия, при които жената е установена. Тя разказала, че по телефона й се обадил непознат мъж, представил се за лекар, който поискал наличните й пари за операция на неин близък.

Жената имала 10 000 лева, които предала пред местната болница, като за целта измамниците й поръчали такси.

Второто обаждане е 2 часа по-късно от 90-годишна хасковлийка. Тя разказала, че на стационарния й телефон позвънил непознат, който я измамил по същата схема – „пари за операция на роднина“.

Възрастната жена била обаче трудно подвижна и измамниците изпратили жена пред дома й, където тя предала наличните си 4 000 лева.

Полицаите задържали жената-посредник от любимчанското село Малко градище. Тя признала, че е наета по обява за работа.

29-годишната направила самопризнания и описала механизма на извършеното от нея деяние. С протокол е върнала взетите 4 000 лева.

Задържана е до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button