Хасково

50 екипа с 13 камери по пътищата на Хасковска област за празниците

Акцията започва от днес и ще продължи до неделя включително

50 полицейски екипа ще следят за движението по пътищата в Хасковска област в почивните дни за Деня на Съединението на България – 6 септември, съобщи началникът на Пътна полиция Димо Чобанов.

За контрола на скоростта ще бъдат използвани всички 13 камери. Те ще се разполагат основно в общинските центрове, първокласните пътища и автомагистрала „Марица“.

Около 700 са полицейските екипи, които ще осъществяват контрол в цялата страна, уточняват от МВР. Работата им ще започне още от днес – в последния работен ден преди празника, като засиленото им присъствия ще е и в последния от поредицата почивни дни.

Тяхната основна задача е да подпомагат движението. В самия празничен ден на местата, където се очаква събиране на хора, също са предвидени екипи, които да оказват съдействие.

По пътищата ще бъдат разположени над 300 камери за скорост.

В късните часове на 6 септември, особено в малките населени места, шофьорите ще се тестват за алкохол и наркотици.

221 тежки катастрофи са регистрирани през първата десетдневка на септември миналата година в страната, в която попада и поредицата от няколко почивни дни във връзка с Деня на Съединението. При тях са загинали 11 и са били ранени 280 души.

За периода са били установени 89 шофьори, управлявали след употреба на алкохол от 0,5 до 0,8 промила, 64 – от 0,8 до 1,2 промила, а 121 – с над 1,2 промила, както и други 90, шофирали след употреба на наркотични вещества.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
05.09.2024 14:42 14:42

пИдал, слагаш камера зад ОМВ на пътя за Д.град а по РАКОВСКИ мотори и автомобили си правят гонки с 160км.ч.БОЛНИ МОЗЪЦИ това е без оглед на ден или нощ.В 02ч. през ноща форсират и реват като ненормални и ХОРАТА какво да кажат… но и тая вода е на изтичане…

Бул.РАКОВСКИ
Бул.РАКОВСКИ
05.09.2024 14:48 14:48

Живеещ в един от блоковете на РАКОВСКИ инащ ВЪЗДУШНА пушка.Та знаели се какво може да се случи… Тогава да видим началника на КАТ какво ще каже,а това за ЧАШКАТА всички го знаят…

Антоний
Антоний
05.09.2024 20:35 20:35

Относно ул.“ Раковски “ където карат като ненормални , питали са работещи на улицата един полицай защо не вземат мерки , а той е казал, че никой не го е грижа! Това е най-опасната улица! Мотори , коли , тротинетки , всеки ги изпробва там! Няма контрол!

Back to top button