Хасково

Хасковски учител е сред избраните за обучение в ЦЕРН

Инж. Станимир Даскалов от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково ще участва в обучение в ЦЕРН – Женева.

30 учители по учебните предмети информатика и информационни технологии е класирала комисията за подбор на кандидатите към Министерството на образованието и науката.

Обучението се организира от МОН съвместно е образователния офис в ЦЕРН, БАН и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в рамките на националната програма „Квалификация на педагогическите специалисти“.

Европейската организация за ядрени изследвания, по-известна като ЦЕРН, намираща се край Женева, Швейцария, е най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици. В ЦЕРН постоянно работят приблизително 2 500 души. Около 8 000 физици и инженери от 580 университета и институти, от 85 националности, които участват в международните експерименти на ЦЕРН, работят там временно.

Основната функция на организацията е да осигури поддръжката на няколко ускорителя и друга апаратура, необходими за изследвания в областта на физиката на елементарните частици, наричана още физика на високите енергии.

Инж. Станимир Даскалов има магистърска степен, ръководител е на направление „Информационни и комункационни технологии в ПГДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тим
Тим
06.09.2024 22:55 22:55

Браво!!!

Back to top button