Регион

Онкоболни се жалват от дискриминация от здравната система

Обучение в рамките на инициативата „Правата на хората с онкологични заболявания“ се състоя в Тополовград.

То беше организирано от Сдружение „Българска асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“ в Хасково.

На събитието в Бизнес център „Терзиева къща“ участваха засегнати от онкологични заболявания и техни близки. Те получиха информация и лични консултации по различни проблеми, проявиха интерес към социалната система, реалната защита на социалните им права, възможностите за получаване на финансово подпомагане, за което от тази година има нова формула за изчисляване на добавките.

ОбучениеХората търсеха съвети най-вече за подаването на жалби поради от неудовлетвореност от решенията на ТЕЛК, за набавянето на документи за явяване пред комисията, за снабдяване с нужните им лекарства.

Мнозина споделиха усещането и недоволството, че са дискриминирани от здравната система по географски признак, каза Минка Арабаджиева, ръководител на инициативата и председател на хасковското сдружение.

След Стамболово това е второто обучение в Хасковска област по темата за правата на онкоболните и защитата им от дискриминация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button