Хасково

В РИК – Хасково очакват тежки предсрочни избори

Сред причините е най-вече фрагментирането в някои партии

„Очаквам традиционно тежки избори на 27 октомври“, коментира преди първото заседание на Районната избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов.

По неговите думи сред причините е най-вече фрагментирането в ДПС и БСП, което можело да доведе до доста казуси, които РИК да разрешава.

При регистрацията на СИК всяка фракция се очаква да подава документи и при консултациите в общините може да не се постигне съгласие. Това би довело до служебното назначаване от РИК на секционните избирателни комисии в 11-те общини в Хасковска област.

РИК
Добромир Якимов

Haskovo.info припомня, че самата РИК беше служебно назначена вчера от ЦИК, след като не се постигна съгласие за състава й при консултациите в областната администрация.

Двама се явиха за ДПС на консултациите за РИК – Хасково, не се разбраха за състава

Тогава от двете крила на ДПС предложиха различни кандидати за секретар, като в крайна сметка ЦИК назначи Хамдие Сабри. Тя беше предложена от Мюмюн Мюмюн, който представлява фракцията, близка до почетния председател Ахмед Доган.

От крилото, близко до Пеевски, заявиха, че ще обжалват решението. Това може да се случи в тридневен срок. На този етап от РИК нямат информация дали то е атакувано в съда.

Сред днешните решения, взети от РИК, бяха сроковете за регистрация на инициативни комитети за участие в изборите – от 9 часа на 9 септември до 17 часа на 16 септември и на кандидатските листи на партиите и коалициите – от 9 часа на 9 септември до 17 часа на 24 септември.

РИК

Назначиха РИК – Хасково с председател Добромир Якимов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button