Любопитно

Честит празник, Хасково! Литургия, тържествена сесия, автокино и концерт в програмата

8 септември – Рождество на Пресвета Богородица се чества като празник на Хасково

8 септември – Рождество на Пресвета Богородица се чества като празник на Хасково от 1993 г. с решение на общинския съвет.

Богородица се счита за покровителка на града още през Възраждането, когато с общия труд и средства на жителите на града е построена църквата, носеща името й.

Символ на Хасково е и монументът на Божията майка, който е открит през 2003 г. Той е вписан в книгата на рекордите „Гинес“ като най-високата статуя на Дева Мария в света.

Програмата започва в 8:30 часа с празнична литургия по повод Рождество на Пресвета Богородица в църквата „Успение Богородично“.

Представиха програмата за Дните на Хасково 2024 – ВИДЕО, ПРОГРАМА

В 12 часа в театър „Иван Димов“ е тържественото заседание на общинския съвет, на което ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на Хасково“ и „Почетен знак на Хасково“.

От 19:30 часа на паркинга на магазин „Кауфланд“ е лятното автокино с прожекцията на филма „Опасни шматки“.

Празничният концерт на площадка „Спартак“ започва в 20 часа. Хасковлии ще се веселят с Дивна и Мария Илиева. В края ще има празнични фойерверки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button