Водещи новиниЛюбопитно

Над 700 участници на фестивала „С песните на Тодор Кожухаров“

Над 700 участници от региона и страната се включиха в петото издание на двудневния национален фолклорен фестивал „С песните на Тодор Кожухаров“ на сцената на Младежкия център в Хасково.

Форумът беше открит от заместник-кмета Мария Вълчева. „Хасково е благословен град, защото освен богатото историческо наследство и културни традиции, ние имаме и достойни съвременници, с които да се гордеем. Безспорно един от тях е Тодор Кожухаров“, каза в приветствието си към гостите и участниците Вълчева.

Тя благодари на Тодор и Донка Кожухарови за труда и любовта, с които организират фестивала. „За Община Хасково и програма „Културни инициативи“ е удоволствие да финансираме такива стойностни събития като фестивала „С песните на Тодор Кожухаров“, подчерта заместник-кметът на Хасково. Тя посъветва всички млади изпълнители днес и утре по време на фестивала да вземат най-ценните уроци от най-добрия изпълнител на народни песни – Тодор Кожухаров.

ФолклорОсновен организатор на музикалното събитие е НЧ „Проф. д-р Асен Златаров“ с подкрепата на Община Хасково. Председател на журито е почетният гражданин на Хасково Тодор Кожухаров. Членове на комисията са фолклорната певица д-р Дарина Славчева, Петър Кирилов – северняшки народен певец и вокален педагог и Николай Чобански – музикален редактор в Радио Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button