Видео

Язовир Иваново е военен – ВИДЕО

БисерРазследването за потопа в харманлийското село Бисер е прехвърлено на военно-окръжната прокуратура в Пловдив. Решението е на харманлийските обвинители, които са събрали доказателства, че язовир „Иваново”, чиято стена се скъса, е собственост на Министерството на отбраната.

Разследването за потопа в харманлийското село Бисер е прехвърлено на военно-окръжната прокуратура в Пловдив. Решението е на харманлийските обвинители, които са събрали доказателства, че язовир „Иваново”, чиято стена се скъса, е собственост на Министерството на отбраната.



guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.02.2013 15:03 15:03

През октомври 2011 г. бяха направени изменения в Закона за водите, които предвиждат, че в случай на спор между страни , за това чия е собствеността и чия е отговорността за дадено съоръжение ( язовир) до решаване на случая в съда или по друг начин отговорността за поддръжката, сигурността и безопасността при експлоатация се поема от съответния областен управител на чиято територия е съоръжението. В случая това е областния управител на Хасково. Още повече, че през ноември и декември 2011 г. кметът на община Харманли е информирал областната управителка, че има каверни по стената на яз.“Иваново“ и трябва да се предприемат превантивни действия.
Чл. 138б. (Нов – ДВ, бр. 80 от 2011 г., в сила от 14.10.2011 г.) При спор за собствеността на язовир областният управител осъществява организацията и техническата му експлоатация до влизането в сила на съдебното решение. Това е законовия текст.

Жител на с.Бисер
Жител на с.Бисер
22.02.2013 19:54 19:54

Всичко това за язовира в с.Иваново- са собствеността и за отговорността -предварително е било известно и на Цветан Цветанов,Аню Ангелов и Ирена Узунова. Те затова бяха толкова много загрижени и съчувствени и до болка съпричастни към бисерчани. По този начин те се скриха зад кмета на Община Харманли като го оплюха,обвиниха и настроиха цялото село Бисер против него.Дори кмета на Община Харманли е бил привикан в София и предупреден да си затваря устата,защото в противен случай ще му бъде прекратен мандата и подведен под съдебна отговорност. Но най-после ИСТИНАТА изплува.

Back to top button