Хасково

Четвъртокласници решиха мини матурата по математика за 30 минути

УченициЧетвъртокласниците масово се справиха с днешната мини матура по математика за около половин час при възможни 40 минути, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образование (РИО).

Общо 1988 деца се явиха на Националното външно оценяване от подали заявления 2119 ученици. Над теста по математика работеха и 105 четвъртокласници в димитровградското ОУ „Алеко Константинов“.

УченициМаксималният резултат за теста е 20 точки. С 1 точка се оценяват правилните отговори на задачите с избираем отговор и с 2 точки – тези със свободен, които изискват разбиране и прилагане на изучените знания.

Haskovo.info припомня, че вчера бе мини матурата по български език и литература.

В срок до 3 дни след приключване на теста училищната комисия въвежда резултатите в сайта за външно оценяване. Индивидуалните резултати се използват на училищно ниво. Приравняването на точките в цифрова оценка няма задължителен характер, но по преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button