Външни публикации

Проектът Green Spots

В проекта GreenSpots гръцки и български партньори си сътрудничат конструктивно за реорганизиране на туристическия продукт като целят да поставят понятията   „устойчивост“ и „мрежа“ в основата на тяхната политика и да внедрят нови технологии за съвместно насърчаване на техните региони.

 

Проект

 

ПроектВ проекта GreenSpots гръцки и български партньори си сътрудничат конструктивно за реорганизиране на туристическия продукт като целят да поставят понятията   „устойчивост“ и „мрежа“ в основата на тяхната политика и да внедрят нови технологии за съвместно насърчаване на техните региони.

Партньорите са 7 (4 от Гърция, 3 от България) и представляват комбинация от местни органи и асоциации, представляващи туризма в районите на Родопите, Еврос, Ксанти, Хасково, Чепеларе и Рудозем, като координиращият партньор е агенцията за развитие К. Каратеодорис АД към Община Комотини.

Трансграничното сътрудничество между Гърция и България се осъществява между партньорските общини, които имат за цел съвместно да подобрят конкурентоспособността на туристическия продукт на техните области. Има нужда от подобни инициативи тъй като, въпреки богатството на тези земи (природно & културно), до сега е доминирала „класическата“ и „традиционната“ форма на туризъм (ски в България, слънце & море в Гърция). Въпреки това новите тенденции са включени в туристическия пазар, а тези тенденции изискват „устойчив“ туризъм – туризъм с маршрути сред природата и сред културата, с високи стандарти за качество, където се търси автентичността на местната кухня и едно ново „преживяване“.

Проектът  Green Spots  е опит да се отговори на тази тенденция чрез прилагане на серия от действия, като например: проучвания и събиране на данни за образуване на съвместна идея за „устойчив“ туристически продукт, стандарти за качество и „устойчивост“ за местния бизнес, повишаване на осведомеността на местните заинтересовани страни и широката общественост.

Програмата планира да завърши със създаването на обща организация за управление на туристическите дестинации – една организация, създадена от обществени и частни местни участници, които ще управляват областта по такъв начин, че ще може да се предложат уникални преживявания на посетителите. Освен това благодарение на уеб-платформата и информационните бюра,  посетителите ще бъдат информирани  и едновременно с това ще бъде показан „устойчивият“ туристически продукт на региона.

Повече информация можете да намерите на интернет страницата на програмата www.greenspots tourism.eu  и на телефон +302531023165.

 

Проект

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button