Външни публикации

Отворен достъп до пътищата за осигуряване на безопасност

ImageПроект
Roads Open Access To Deliver Safety / SAFE ROADS
 Отворен достъп до пътищата за осигуряване на безопасност
Област на интервенция: 2.1. Развитие на пътната и железопътната мрежа
Договор No. В2.21.05 / 15.05.2013г.

Проект
Roads Open Access To Deliver Safety / SAFE ROADS
 Отворен достъп до пътищата за осигуряване на безопасност
Област на интервенция: 2.1. Развитие на пътната и железопътната мрежа
Договор No. В2.21.05 / 15.05.2013г.
 
Община Хасково в партньорство с Община Орестиада, Гърция изпълнява проект „Roads Open Access To Deliver Safety“/Safe Roads, по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007 – 2013“ съгласно подписан договор от 15.05.2013г. Бюджетът на проекта е 2 223 615,27 евро, от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране. Срокът за изпълнение на проекта е 28 месеца.
Проектът е част от политиката на Община Хасково за развиване на достъпна техническата инфраструктура и активни действия в областта на трансграничното сътрудничество с Гърция. Общата цел на проекта е да се осигури дългосрочно влияние върху достъпността в зоната на пограничния регион и чрез планирани дейности за постоянно подобряване инфраструктурата на пътищата да се създаде устойчива и привлекателна среда за гражданите и посетителите на Хасково.
Постигнати преки и непосредствени резултати от изпълнението на проекта:
1. Рехабилитиран северозападен обходен път на град Хасково HKV 1258 – Хасково-Ханче”Клокотница” от км 0+000 до км 6+095.
2. Изградено ново пътно кръстовище на общински път HKV 1258 – Хасково-Ханче”Клокотница” с републикански път I-8 ”Пловдив-Хасково” при км.296+630 дясно.
3. Осъществено партньорство между българска и гръцка общини в сферата на модерната инфраструктура и младежките инициативи за правилата на движение.

Този документ е създаден в рамките на проект “Отворен достъп до пътищата за осигуряване на безопасност” / SAFE ROADS, който е съфинансиран от Европейския съюз (ЕФРР) и финансови средства на Гърция и България чрез Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция–България 2007–2013. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Хасково и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

www.greece-bulgaria.eu

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button