Хасково

Привличаме инвеститори от Гърция в Хасковско

СрещаКато пограничен регион Хасково може да привлече инвеститори от Гърция, заяви на среща в областна администрация изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Става въпрос не само за гръцки фирма, а за чуждестранни, които са базирани там, но биха се преместили в търсене на по-добри условия.

Той се ангажира агенцията да работи в помощ на Хасковска област и посочи като първенци общините Свиленград, Димитровград и Хасково. По неговите думи те могат да станат много привлекателни за инвеститорите. Областният управител Добри Беливанов каза, че с изграждането на автомагистрала „Марица“ и новата жп линия също ще се подобрят условията за бизнес в региона.

Янев посочи, че голям потенциал има в разработването на пространството между Хасково и Димитровград, където може да се обособи икономическа зона. Той припомни, че община Димитровград работи активно за привличането на голям инвеститор, който да изгради завод между двата града. По неговите думи тук работата е в напреднала фаза.

Haskovo.info припомня, че става въпрос за инвестиция за над 30 млн. лв., а в завода ще бъдат разкрити над 1500 работни места.

Това е втората визита на Стамен Янев, който е хасковлия, в рамките на близо месец.

Среща  Среща 
 Среща  Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
икономист
икономист
16.09.2015 13:37 13:37

Колко време ще ни баламасват от Димитровград, инвеститор с инвестиция за 30 милиона лева. Какви са тези празни приказки, какво е това чудо. Кой е този таен инвеститор, някой ще каже ли най-после?!
Наредени един до друг са големите бизнесмени на Хасково- Янчо Янев, Ибришимова,Минко Ангелов. Ето за това нещата не вървят в Хасковско, тия тримата от 25 години се все на първия ред, а хасковската икономика отиде вече на последния ред. Колко инвестиции е привлякъл старшината Янев от търговската палата за град Хасково, а Ибришимова, а Ангелом Минко?!?!

Gost
Gost
16.09.2015 14:13 14:13

Хайде направете го , не го пилзвайте пред иБорно , до сега кои какво е направил за града , пък камоли вие които сте се подредили там. Всичко е прах в очите на хората , ако искате да го направите направете го започнвте го нека има действие вместо приказки и пиар за избори .

брей
брей
16.09.2015 18:08 18:08

егати тайния инвеститор дето ни го набиват в канчетата толко време, айде не ни баламосвайте с предизборно вдигане на рейтинга на беливанов брей брей брей , то бива напъни ама чак пък толкоз

агент 007
агент 007
16.09.2015 18:17 18:17

Тези от агенцията за чужди инвестиции нека кажат колко инвеститора са докарали в България – 000000000!!!!!!. Какво се пънат тука предизборно. Освен това са държавна структура,както областния Беливанов – какво сториха заедно за Хасково – 00000000000!!!

наблюдател
наблюдател
16.09.2015 18:40 18:40

Като гледам участниците с каква апатия присъстват на тая среща – ми е ясно за каква тъпа и безмислена история става дума

димитров
димитров
17.09.2015 13:05 13:05

Тук поне има обективни коментари , а оня умрял сайт haskovo.net, с тва злобно джудже Тодор Кръшков , смао тъпотии пишат. Много евтин пи ар от страна на герб , само лъжат хората , 1ч лев инвестиция не са докарали тези само крадта и заплати вземат на българия и трябват умни енергични и млади хора. А не стари комунисти и изпечени крадци като тези на първия ред ослушвайки се дали има още нещо за крадене. Всеки от тези тримата смешници гледа да краде алчни нагли комунисти, абсолютни политически к…и.

Back to top button