Външни публикации

Информационен център „Европа Директно – Хасково“ заработи

ЕДОт началото на месец юни тази година в гр. Хасково започна дейността си информационен център „Европа Директно – Хасково“, чието официално откриване бе на 29.09.2015 г. Приемаща организация е Сдружение „Съюз за възстановяване и развитие“ – Хасково, а партньори са РИО – Хасково, Сдружение „Надежда“ и „МИГ Харманли“.

ЕД

ЕДОт началото на месец юни тази година в гр. Хасково започна дейността си информационен център „Европа Директно – Хасково“, чието официално откриване бе на 29.09.2015 г. Приемаща организация е Сдружение „Съюз за възстановяване и развитие“ – Хасково, а партньори са РИО – Хасково, Сдружение „Надежда“ и „МИГ Харманли“.

Основната цел на европейския информационен център „Европа Директно – Хасково“ е да подобри предоставянето на информация за всички области на дейност на Европейския съюз и неговите институции в общините и населените места на Област Хасково, като посланията и политиките на Европейския съюз се привеждат и отправят към европейските граждани на един разбираем език и в контекста на тяхното реално, местно и ежедневно измерение.

ЕДЦентърът предлага всякакъв вид информация, свързана с Европейския съюз, на граждани, фирми, неправителствени организации и институции, като им съдейства да намерят отговори на вълнуващите ги въпроси.

С Европейския информационен център „Европа Директно – Хасково“ можете да се свържете чрез:
ел. поща: europedirect_haskovo@abv.bg
интернет страница: www.eudirect-haskovo.eu
фейсбук: https://www.facebook.com/pages/Европа-Директно-Хасково/
туитър:https://twitter.com/EuropeDirect_hs
адреси: гр. Хасково, ул. „Хан Кубрат“, № 2
гр. Хасково, ул. „Одрин“ № 3, Западен вход, ет. 2
телефони: 038 58 59 60 и 0885 266 444
038 62 42 65; 0888 805 389 и 0888 653 146.

Информационен център „Европа Директно – Хасково“ е част от информационната мрежа на Европа Директно, която наброява повече от 500 информационни центъра в Европа, 17 от които са в България. Информационната мрежа Европа Директно  информира, свързва и обслужва гражданите на ЕС на местно ниво.

Задачите на тази мрежа от центрове са:
– да доставя информация и съвети относно политиките на ЕС;
– чрез организиране на разнообразни събития и информационни кампании активно да стимулира местния и регионален дебат за ЕС;
– да подпомага европейските институции в усилията им за достигане до хората на местно ниво;
– да осигурява на обществото възможност за обратна връзка с институциите на ЕС.

При необходимост можете да се обърнете за въпроси и консултации и към Централната информационна служба на Europe Direct:
http://europa.eu/europedirect/introducing/index_bg.htm#central_information_service

Обаждането по телефона до Централната информационна служба Europe Direct е безплатно на тел.: 00 800 6 7 8 9 10 11 и сайт: http://europa.eu/europedirect/call_us/index_bg.htm

То може да се направи от страна в ЕС на всеки език на ЕС в работни дни от 9:00 до 18:00 ч. централноевропейско време.
От страна извън ЕС – 00 32 2 299 96 96 (важи стандартната тарифа за международни разговори).

Скъсяването на дистанцията между гражданите и Европейския съюз ще доведе до по-висока информираност на гражданите и до осъзнаване на по-голяма част от представителите на различните социални групи за конкретните възможности и ползи от европейското ни членство и европейското ни гражданство.  

 ЕД

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button